$1500 USD

ЕКО-господарський

ЕКО-господарський

Для туристів, котрі цікавляться історією і сьогоденням жителів Карпатського регіону та їх господарюванням в горах, проводимо комплексну програму заходів: екскурсії, зустрічі з господарями, народними майстрами, майстер-класи, семінари, що допомагає цілісно охопити систему гірського господарства Гуцульщини – екологічне тваринництво, бджільництво, садівництво, лісо-вирощування, лісокористування, дерево-обробництво, народні ремесла і промисли, туризм і рекреація.

***

Знайомство з вирощуванням овець в умовах середньогір’я (900-1800 м. над р. м.) у фермерських господарствах Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областей України у горах Карпатах.

Відвідування полонинських господарств.

Полонина це пасовисько на безлісих схилах гір, де випасають овець, а також й іншу худобу (корів, коней, кіз) від травня до жовтня місяця. Тут заготовляють молоко, з якого потім виготовляють твердий сир (будз),сир-творог (бранзу), вурду, сироватку, що є екологічно чистими продуктами! Ці продукти допомагають лікувати хвороби серця, кровоносних судин артеріальний тиск, ракові пухлини, виводять шкідливі речовини з організму людини, сприяють зміцненню імунітету.

Використовується також м’ясо тварин, вовна і шкіра. З м’яса виготовляють смачні і калорійні національні страви: шашлик, стейк, гуляш, бограч, копчені вироби. Овечий топлений жир допомагає лікувати хвороби горла, легень, туберкульоз.

Із вовни на спеціальних прядилках виготовляють нитки з яких а веретенах виробляють тканину для пошиття одягу, килими (гладкі та волохаті, ворсисті), сплітають светри, шкарпетки «капчури», рукавиці, шапочки. Такі виробі з овечої шерсті дуже корисні для здоров’я людини. Вони не тільки є теплими у прохолодну погоду, але й допомагають оберегтися від простуди, радикуліту та інших захворювань. https://www.youtube.com/watch?v=de9fBdULZ2M

Шкіру обробляють для пошиття взуття, теплих безрукавок – «кептарів», полушубків – «кожухів» (дубльонок), виготовлення сумок, різних сувенірів.

У майстернях народних майстрів організовуємо майстер-класи, дек кожен може навчитися виготовляти будз, бринзу, обробляти шкіру і вовну, ткати килими, в’язати вироби із вовняних ниток.

Проводимо екскурсії із дегустацією різних сирів на сироварню, де здійснюється виробництво у більших промислових об’ємах, а також екскурсію до єдиного в Україні музею вівчарства.

Надаємо інформаційні та методичні матеріали про ведення господарства, заготівлю сировини, виробництво м’ясо-молочної продукції, та різних виробів із овечої шерсті та шкіри.

Також організовуємо зустрічі із науковцями, які досліджують карпатське вівчарство та бджільництво Карпатського національного природного парку, товариства «Гуцульщина», Інституту вівчарства, їхніми різними програмами і бізнес-проектами. У таких бізнес-проектах враховано набутий передовий досвід господарювання у Словаччині, Австрії, Швейцарії, Румунії.

Можна також пройти навчання у спеціальних курсах у «Школі гірського господарства імені Петра Шекерика-Доникового» за програмою освітнього проекту «Екологічне гірське господарство Гуцульщини» у Верховині.

Для тих, хто цікавиться бджільництвом, організовуємо відвідування пасік Карпатського національного природного парку, відомих пасічників, у ході яких можна вивчати кращий досвід, розробляти спільні бізнес-програми.

Екскурсії, походи, відвідування фермерських господарств, музеїв не лише розкривають широкі можливості знайомства з Карпатським регіоном, але й допоможуть у налагодження партнерської співпраці у багатьох галузях.

Наш навчально-пізнавальний 2-тижневий тур розпочинається на кордоні з Угорщиною, м. Чоп, Закарпатської області. Розрахований на прибуття рейсом до Відня, де вас зустріне автобус і доставить до м. Чоп. Тут вас зустріне представник фірми і буде з вами весь час під час перебування в Україні. Після прибуття в Україну у вас буде вільний час для відпочинку, харчування і налаштування на цікаве та корисне незабутнє проведення часу в Україні.

Чоп – Ужгород – Мукачево – Берегово – Косино

1 день:

Сніданок. Оглядова екскурсія по м. Ужгород. Екскурсія в замок-фортецю (12 ст.). Музей народного побуту та архітектури під відкритим небом. Обід. Переїзд до м. Мукачево. Оглядова екскурсія по місту та до замку-фортеці (13 ст.). Переїзд до одного з найкращих курортів України – бальнеологічного курорту «Косино». Купання в лікувальній термальній воді в облаштованих басейнах. Дегустація Закарпатського вина та сира. Навчальна розповідь про продукцію. Вечеря – традиційна закарпатсько-угорська кухня. Ночівля в готелі, або садибах сільського зеленого туризму (на вибір).

2 день:

Сніданок. Виїзд на екскурсію і навчання. Відвідування географічного центру Європи у Рахівському районі, Закарпатської області. Обід у колибі-музеї.

Відвідування єдиного в Україні «Музею екології Карпатських гір», прослуховування навчальної лекції по тематиці карпатського господарювання.

Відвідування приватного овечого господарства з навчальною метою. Спілкування з господарем-вівчарем. Обмін знаннями та досвідом.

Екскурсія: водоспад Труфанець та одна з найстаріших дерев’яних церков Гуцульщини у с. Ясіня.

Переїзд до Яремче. Поселення у найкращому готелі курортного містечка. Вечеря у гуцульському стилі у супроводі гуцульських музик.

3 день:

Сніданок. «Екскурсія в природу»: водоспади, вольєри з дикими карпатськими звірями, скелі та печери, мінеральні джерела. Обід.

Перегляд пізнавального фільму про Гуцульщину. Зустріч з експертами вівчарства у Карпатському національному природному парку. Навчальний семінар. Обговорення. Обмін досвідом. Питання-відповіді. Вільний час для спілкування у неформальній обстановці.

Купання у чанах з лікувальними травами. Вечеря у гуцульському стилі. Ночівля.

4 день:

Сніданок. Поїздка до туристично-спортивного і курортного комплексу «Буковель». Це найбільший і найпопулярніший в Україні гірськолижний курорт. Тут є чим зайнятися як взимку, так і влітку. Оскільки наш тур відбувається в літній період, то на «Буковелі» на вас чекає:

  • підйом на канатно-крісельному підйомнику на гору Буковель, звідки відкривається чудова панорама Карпатських гір;

  • купання в найбільшому штучно створеному озері в Україні – озері молодості, де ви також можете покататися на різних плавзасобах і спробувати активні види відпочинку – водні лижі, банани, дайвінг та ін.;

  • катання на квадро-циклах з підйомом на гірську вершину;

  • катання на конях;

  • екстрим-парк з перешкодами;

  • а також до ваших послуг лікувально-профілактичні СПА-процедури, в СПА-закладі, одному з найкращих в Україні.

Обід – самостійно на території курорту у закладі за вашим вибором із запропонованих нами.

Після активного дня – повернення в готель, вечеря, відпочинок.

5 день:

Сніданок. Виїзд до Верховини – серця Гуцульщини. Відвідування музею народних гуцульських музичних інструментів імені Романа Кумлика. Гуцульське весілля. Музей гуцульської магії і мольфарства.

В другій половині дня – навчальні програми по тематиці, лекції, майстер-класи, обмін досвідом і знаннями. Обід та дегустація продукції вівчарства. Спілкування з українськими колегами у неформальній обстановці. Поселення в готель. Ночівля.

6 день:

Сніданок. Навчання у спеціальних курсах у «Школі гірського господарства імені Петра Шекерика-Доникового» за програмою освітнього проекту «Екологічне гірське господарство Гуцульщини» у Верховині.

Обід. Екскурсія в музей «Хата-гражда» по тематиці навчання. Вільний час.

Повернення у готель. Ночівля

7 день:

Сніданок. Поїздка на вівчарські полонини на позашляховиках. Майстер-клас. Пікнік. Повернення у готель. Ночівля.

8 день:

Сніданок. Похід в гори (на вибір):

  • На Говерлу (2061 м. н. р. м.)

  • На Хом’як (1542 м. н. р. м.)

  • До гірських озер

Повернення у готель у м. Яремче. Вечеря. Ночівля.

9 день:

Сніданок. Виїзд на Екскурсію до Коломиї. Місто – центр народних промислів і мистецтва.

Відвідування єдиного в Україні музею писанкового розпису – «Писанка». Майстер-клас по виготовленню писанки.

Відвідування одного з найкращих музеїв в Україні – «Національного музею мистецтва і побуту Гуцульщини і Покуття імені Йосафата Кобринського».

Обід. Переїзд до Косівського району. Знайомство і майстер-клас по виготовленню керамічних виробів.

Майстер-клас по ліжникарству (виготовлення покривал з овечої шерсті). Лекція, питання-відповіді, обмін досвідом і знаннями.

Що ще в Косівському районі???

Переїзд до Івано-Франківська – обласного центру найцікавішого в Україні регіону. Вечеря у найкращих галицьких традиціях і поселення у найкомфортніший готель міста. Ночівля.

10 день:

Сніданок. Виїзд на екскурсію «Карпатський трамвайчик» – це поїздка вузькоколійною залізницею по чудових карпатських місцях. Знайомство з Карпатськими Бескидами, водоспади, мінеральні джерела, та багато сюрпризів від нашої фірми. Повернення у Івано-Франківськ. Оглядова екскурсія по місту. Відвідування «Мистецького бастіону». Секрети міста. Вільний час. Повернення в готель. Ночівля.

11 день:

Сніданок і виїзд на екскурсію до Галича. Екскурсія по Древньому Галичу – столиці Галицько-Волинського князівства. Замок, старовинна церква та багато цікавого. Обід. Переїзд до Львова. По дорозі: огляд старовинної церкви Святого Духа – пам’ятка ЮНЕСКО.

Прибуття у Львів, поселення в найкращий готель міста. Вечеря. Ночівля.

12 день:

Сніданок. Оглядова екскурсія по старовинному місту Львів. Відвідування тематичних кафе і ресторанів – ізюминок Львова. Обід і найкращому закладі старого Львова. Відвідування Личаківського кладовища, де поховані найвидатніші постаті України і яке славиться чудовими надгробними скульптурами і пам’ятниками. Вечеря у галицькому стилі. Повернення у готель. Ночівля.

13 день:

Сніданок і виїзд на екскурсію по замках і фортецях Львівщини. Переїзд на Поділля. Поселення в готель. Вечеря. Ночівля.

14 день:

Сніданок. Екскурсія по фортеці у Кам’янець-Подільському. Хотинська фортеця. Переїзд у місто Чернівці – «український Відень». Обід. Відвідування Чернівецького національного університету, колишня резиденція митрополитів Буковини – тепер пам’ятка ЮНЕСКО.

Урочисте вручення сертифікатів про проходження навчання по тематиці ведення овечого господарства у гірських екологічно-чистих умовах Карпатських гір.

Оглядова екскурсія по місту.

Вечеря та святковий банкет в найкращому ресторані міста. Поселення в готель. Ночівля.

15 день:

Сніданок. Виїзд автобусом до Відня, Австрія для посадки в літак і повернення до Австралії.

Під час даного туру на Вас чекає багато приємних сюрпризів від компанії та море незабутніх вражень від України!

Овече м’ясо і молоко захистять від раку, а термо-вовна врятує від алергії!

З давніх-давен молоко і м’ясо овець цінували за високі лікувальні властивості. І це не випадково, адже вівці – чи не єдині з тварин, які ніколи не хворіли на туберкульоз та рак. Німецькі науковці виявили в клітинах м’яса ягнят речовини, що запобігають захворюванню на рак, тому рекомендують вживати баранину як природний захисник.

На відміну від молока іншої худоби овече містить більше сироваткової кислоти, яка разом з магнієм підтримує регенерацію клітин і сприятливо діє на хвору печінку, виводить шлаки з судин, чим підвищує їх міцність та запобігає інфаркту. В 1 літрі овечого молока виявлено 450 мг сироваткової кислоти, тоді як у коров’ячому – лише 100, козячому – 60, а в материнському всього 7 мг.

Овече молоко і продукти з нього вважають універсальними засобами від старіння. Денну потребу людини в сироватковій кислоті задовольняє 100 г овечого сиру. У сприятливому впливі продуктів вівчарства на організм людини переконує і те, що чабани Кавказу та балканських країн, які споживають овече м’ясо та молоко, живуть довго.

За даними світової статистики, популярність овечого м’яса постійно зростає. В той час, як в Новій Зеландії, Австралії, Греції та інших країнах споживають в основному тільки овече м’ясо, в Україні надзвичайно попульрні також і різні вироби з овечого молока – твердий сир (будз), сир-творог (бранза), вурда, сироватка, що є екологічно чистими продуктами!

З давніх часів відомі також цілющі властивості натуральної овечої вовни. Вовна – ідеальний терморегулятор. Завдяки особливій структурі вовняних волокон вона виконує функцію «термоса»: у спеку не допускає перегріву, у холод – переохолодження. Недаремно протягом тисяч років люди в північних країнах за допомогою вовняного одягу рятувалися від холоду, а в південних – від спеки.

Натуральну вовну здавна вважали не лиже зігрівальним, а й цілющим засобом. Звичайна пов’язка з овечої вовни лікує запалення, знімає ревматичні болі, стабілізує роботу нервової системи, поліпшує сон, нормалізує тиск. Натуральна вовна не викликає алергії, більше того, тонкий запах вовни знімає алергічні реакції.

Вчені встановили, що вона впливає на людське тіло на тонкому клітинному рівні. Це пояснюється тим, що структура вовняних волокон максимально збігається зі структурою клітин тіла людини. Не випадково саме овеча вовна найбільш цілюща: ягня є біблійною тварино і м’ясо вівці в більшості народів є найбільш чистим. Пов’язано це, насамперед, з тим, що вівця – найсмиренніше і найспокійніша тварина, ка не виявляє жодної агресії щодо навколишнього світу. Ця інформація – умиротворення і внутрішній спокій, зафіксована у кожній клітині овечої вовни і передається людині при безпосередньому тілесному контакті з вовняними волокнами. Тому так корисно носити вироби з вовни просто на голе тіло, наприклад, жилетки, светри, халати. Лікарі радять спати на вовняних подушках, матрацах, сидіти на вовняних накидках, укриватися вовняними ліжниками. Бажано навіть не користуватися постільною білизною, щоб контакт із вовняними волокнами був безпосереднім!